Kids Atelier is een platform voor kinderen van 6 tot 11 jaar, voor doorlopende kunstlessen en eenmalige workshops in beeldende kunst en bewegingskunst. Het is onze missie om een warme en veilige omgeving te creëren, waarin kinderen zich kunnen uiten in verschillende disciplines, zoals tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dansen en vrij bewegen. De voordelen van het werken met technieken uit de beeldende en bewegingskunsten voor de ontwikkeling van elk kind worden gecombineerd nog sterker, daarom werken we ook graag met ‘twee-in-een’-workshops waarin beide kunstvormen vervlochten zijn.

Johanna Bilak:
Als klein kind wilde Johanna boekenillustrator worden, en was ze gefascineerd door de letters en fantasie-illustraties die de inspiratie vormden voor haar eerste kunstwerken. Later rondde ze studies af in grafisch ontwerp, letterontwerp en typografie aan kunstacademies in Slowakije, Frankrijk en Nederland, en bracht zo haar interesses in kunst, ambachtelijk werk en technologie samen. Sinds 2002 runt ze samen met echtgenoot Peter Bilak het ontwerpbureau Typotheque.com. Na de geboorte van haar dochter in 2008 raakte ze geïnspireerd door de spontane en expressieve wereld van het kind en richtte ze zich op het stimuleren en begeleiden van de creatieve ontdekkingstocht door kinderen in haar eigen studio.


Valentina Scaglia:
Vanaf heel jong was Valentina gefascineerd door beweging, de mogelijkheden van het menselijk lichaam en alle soorten dans en technieken van klassiek tot modern. Na drie jaar bij het Hamburg Ballett en dertien bij het Nederlands Dans Theater als professioneel danser specialiseerde Valentina zich als gecertificeerd Gyrotonic® en Gyrokinesis® trainer. Met deze bewegingsmethode versterk en strek je spieren en wervelkolom op een natuurlijk vloeiende en gezonde manier. Valentina combineert graag verschillende technieken waar lichaam en geest zich door ontwikkelen. Ze heeft twee dochters die haar nieuwsgierigheid en enthousiasme in het werken met kinderen aanwakkerden.